Kverneland Group - Walter Ruiterkamp

Waarom doen jullie mee aan AgroTechniek Holland?
“Als producent van landbouwwerktuigen met twee productielocaties in Nederland willen wij graag een positieve bijdragen leveren aan Agrarisch Nederland. ATH biedt een platform om onze sector te kunnen promoten en biedt daarnaast natuurlijk de mogelijkheid om nieuwe concepten en werktuigen te tonen aan onze afnemers; de dealers en de boeren. Ook zijn wij door de razendsnelle ontwikkelingen op precisie landbouwgebied bijna continue op zoek naar software-ontwikkelaars met landbouwkennis. We hopen ook die in Biddinghuizen voor ons te interesseren.” 

Hoe belangrijk is jullie een beursdeelname aan een nationale vakbeurs in jouw marketingstrategie?
“Onze marketingstrategie passen wij deels aan in het jaar dat ATH plaatsvindt. Het maakt daarmee dus een belangrijk deel uit van onze strategie omdat deze beurs een landelijke uitstraling heeft. Door alle nieuwe wetgeving die op ons af komt, zien we dat Nederland voorop loopt in de vraag naar machines die nauwkeuriger zijn en minder kosten creëren in de productieketen. Wij willen graag de oplossingen laten zien die wij inmiddels praktijk-rijp hebben.”

Waarom zou de beursbezoeker van ATH18 jouw stand niet moeten overslaan?
“Wij tonen dit jaar vooral verkoopbare werktuigoplossingen. De techniek geïntroduceerd op Agritechnica is nu bedrijfsklaar voor de markt en dat tonen wij. Met onze Vicon hooibouw werktuigen gaan wij GEO-toepassingen laten zien op triple schijvenmaaiers en 4 rotor harken. Wij maken het pakket compleet voor de loonwerker met de FastBale non-stop pers en diverse maïszaaitechnieken van Kverneland. Daarnaast introduceren wij een compleet nieuwe spuitenserie, de T-serie.”

En verder?
“De koffie staat bij ons niet klaar, maar is wel vers! We hebben een officiële Barista koffiemaker bij ons op de stand voor de heerlijkste koffie. Bij de eerste editie wonnen wij met Kverneland GEOSEED de eerste innovatieprijs, De Bronzen Sikkel. Dit jaar gaan wij voor onze tweede prijs. De techniek van de akkerbouw zetten we nu in op onze graswerktuigen.

Met Vicon GEOMOW hebben we iets unieks wat niet als concept wordt getoond, maar gewoon bedrijfsklaar is voor het komende seizoen. Dit soort slimme machines spelen in op de wens om de complexiteit van de steeds groter wordende machines voor de gebruiker overzichtelijk te houden waardoor er sneller en eventueel langer gewerkt kan worden.”